داروی جدید می تواند زندگی جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند - بدون سوزن!

داروی جدید می تواند زندگی جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند - بدون سوزن!

داروی جدید می تواند زندگی جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند - بدون سوزن!
دیابت داروی جدید انسولین هیپوگلیسمی

داروی جدید می تواند زندگی جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند - بدون سوزن!

تقریباً 425 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند. حدود 75 میلیون از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می کنند. ممکن است به زودی جایگزین جدیدی برای سرنگ یا پمپ انسولین پیدا شود. دانشمندان روش جدیدی برای تامین انسولین هوشمند بدن پیدا کرده اند.

انسولین جدید را می توان با مصرف یک کپسول یا حتی بهتر از آن در پوشش یک تکه شکلات خورد. در داخل تکه شکلات و یا کپسول، حامل‌های کوچکی قرار می دهند که انسولین در آنها قرار گرفته است. این ذرات یک صدهزارم پهنای موی انسان هستند و به قدری کوچک هستند که حتی در زیر میکروسکوپ معمولی هم نمی توانید آنها را ببینید.

 

پروفسور پیتر مک کورت از دانشگاه  UiT Arctic نروژاینگونه توضیح می‌دهد: "این روش مصرف انسولین دقیق‌تر از روش های فعلی است، زیرا انسولین را به سرعت به مناطقی از بدن می‌رساند که بیشتر به آن نیاز دارند. وقتی انسولین را با سرنگ مصرف می‌کنید، در سراسر بدن پخش می‌شود که می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای ایجاد کند."

این تحقیق اخیرا در Nature Nanotechnology منتشر شده است.

تحویل انسولین به کبد

این محققان در دانشگاه سیدنی وسازمان بهداشت محلی سیدنی بودند که با همکاری UiT، سال‌ها پیش کشف کردند که می‌توان داروها را از طریق نانوحامل‌ها به کبد رساند. سپس این روش در استرالیا و اروپا توسعه بیشتری یافت.

بسیاری از داروها را می توان به صورت خوراکی مصرف کرد، اما تاکنون افراد مجبور بوده اند انسولین را تزریق کنند. مک کورت توضیح می دهد که مشکل انسولین با نانوحامل ها این است که در معده تجزیه می شود و بنابراین به جایی که در بدن مورد نیاز است نمی رسد. این یک چالش بزرگ برای توسعه داروی دیابت بوده است که می تواند به صورت خوراکی مصرف شود.

اما اکنون محققان این چالش را حل کرده اند.

مک کورت که زیست شناس کبد است، می گوید: ما پوششی ایجاد کرده ایم تا از تجزیه انسولین توسط اسید معده و آنزیم های گوارشی در مسیر عبور از سیستم گوارش محافظت کند و آن را تا رسیدن به مقصد خود، یعنی کبد، ایمن نگه دارد.

سپس این پوشش توسط آنزیم‌هایی در کبد شکسته می‌شود که فقط زمانی فعال هستند که سطح قند خون بالا باشد و سبب آزاد شدن انسولین می شود. انسولین آزاد شده سپس می‌تواند در کبد، ماهیچه و چربی برای حذف قند از خون عمل کند.

نیکلاس جی. هانت از دانشگاه سیدنی که همراه با ویکتوریا کوگر پروژه را هدایت می کند. می گوید: این بدان معناست که وقتی قند خون بالا است، انسولین به سرعت آزاد می شود، و مهمتر از آن، وقتی قند خون پایین است، انسولین ترشح نمی شود.

او توضیح می‌دهد که این روشی عملی‌تر و بیمار پسندتر برای مدیریت دیابت است، زیرا خطر بروز یک رویداد قند خون پایین، یعنی هیپوگلیسمی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد تا انسولین کنترل‌شده بسته به نیاز بیمارآزاد شود. (برخلاف تزریق‌هایی که همه انسولین در یک تزریق آزاد می شود).

عوارض جانبی کمتر

روش جدید مشابه عملکرد انسولین در افراد سالم است. لوزالمعده انسولین تولید می کند که ابتدا از کبد عبور می کند و بخش زیادی از آن جذب می شود و سطح قند خون را ثابت نگه می دارد. در روش جدید، نانوحامل، انسولین را در کبد آزاد می‌کند، جایی که می‌تواند جذب شود یا وارد خون شود تا در بدن گردش کند.

زمانی که انسولین را با سرنگ زیر پوست تزریق می‌کنید، مقدار بیشتری از آن به عضلات و بافت‌های چربی می‌رود که می‌تواند منجر به تجمع چربی شود.همچنین می تواند منجر به هیپوگلیسمی شود که به طور بالقوه می تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.

با روش جدید، چنین عوارضی کمتر خواهد بود.

علاوه بر این، نیازی به تزریق نیست و داروی مورد نیاز به روشی خوشایند تر وارد بدن می شود. همچنین این شکل از انسولین نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.

آزمایش روی بابون

انسولین خوراکی روی نماتدها (کرم های گرد)، موش‌ها و رت ها آزمایش شده است. در حال حاضر مطالعه ای روی بابون ها در سازمان ملی بابون در استرالیا در حال انجام است.

هانت می گوید: "برای اینکه انسولین خوراکی را خوش طعم کنیم، آن را در شکلات های بدون قند وارد کردیم، این رویکرد با استقبال خوبی مواجه شد".

او می گوید که 20 بابون در این مطالعه شرکت کرده اند. وقتی دارو را دریافت کردند، قند خونشان پایین آمد.

بابون ها طبیعی و سالم بودند، اما انسولین خوراکی روی موش ها و رت هایی که واقعاً دیابت داشتند نیز آزمایش شده است. موش‌ها و رت‌ها با کاهش قند خون (هیپوگلیسمی)، افزایش وزن یا تجمع چربی در کبد (چالش‌های فعلی با انسولین‌های تزریقی و خوراکی دیگر) مواجه  نشدند.

آنچه اکنون باقی مانده است آزمایش روش جدید بر روی انسان است.

آماده استفاده در 2-3 سال آینده

آزمایش ها روی انسان در سال 2025 به رهبری شرکت Endo Axiom Pty Ltd آغاز خواهد شد. آزمایشات بالینی در 3 مرحله انجام می شود. در کارآزمایی فاز اول، ایمنی انسولین خوراکی را بررسی خواهیم کرد و به روش انتقادی به بروز هیپوگلیسمی در بیماران سالم و دیابتی نوع 1 خواهیم پرداخت. تیم ما بسیار هیجان‌زده است که ببیند آیا می‌توانیم نتایج بدون هیپوگلیسمی را که در بابون‌ها مشاهده شده بود،در انسان بازتولید کنیم یا خیر، زیرا این یک گام بزرگ به جلو خواهد بود. هانت می‌گوید: این آزمایش‌ها از الزام های کیفی سخت‌گیرانه ای پیروی می‌کنند و باید با همکاری پزشکان انجام شوند تا اطمینان حاصل شود که برای افراد مورد آزمایش ایمن هستند.

این محقق می‌گوید "پس از این مرحله، ما خواهیم دانست که این دارو برای انسان بی‌خطر است و بررسی خواهیم کرد که چگونه می‌تواند جایگزین تزریق برای بیماران دیابتی در آزمایش‌های فاز 2 شود."

محققان امیدوارند که این داروی جدید تا 2 تا 3 سال آینده برای استفاده همگانی آماده شود.

 


https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240119122649.htm

D.E-02-11-11

نظرات :

  • avatar
    مریم
    1403/آبان/15 00:12:19
    پاسخ

    سلام انشالله هرچه زودتر این دارو یا داروی که دیابتی ها را نجات بده در اختیار همه قرار بگیر تا همشون خوب بشن بخصوص بچه ها که فرشته خانه من مانیا خانوم من از سه سالگی به دیابت مبتلا شده وزندگی من وهمسرم عذاب آور شده وشب وروزمون یکی شده

  • avatar
    مجتبی موسوی
    1403/آبان/15 02:59:54
    پاسخ

    سلام امیدوارم خدا به بزرگی خودش کمک کنه این دارو زودتر برسه تمام بیماره دیابتی‌ها حالشون خوب بشه دعا کنید حال پسر منم خوب بشه شفا پیدا کنه دیگه انسولین نیاز نداشته باشه

  • avatar
    فرحناز
    1403/آبان/21 00:58:13
    پاسخ

    خدایا به دانشمندان توان و قدرت بده که هرچه زودتر دیابتی هارو درمان کنند دخترم سه ساله که دیابت نوع یک داره الان یازده سالشه هر موقع بهش انسولین تزریق میکنم قلبم درد میگیره توروخدا زودتر اقدام کنید

  • avatar
    مادر
    1403/آبان/22 01:13:01
    پاسخ

    سلام خسته نباشید کسایی که این متن ها رامی‌خوانند همگی دعا کنیم منم یک مادرم بچه ام دوازده سال است انسولین میزنه زندگیم جهنم است خدا خودش به همه بچه های ما شفا بده راحت بشن انشالله

  • avatar
    حسین
    1403/آبان/22 20:59:00
    پاسخ

    خدایا خودت کمک همه بیماران بکن

  • avatar
    مادر
    1403/آبان/27 16:10:38
    پاسخ

    دیابت واقعا به معنای واقعی مصیبته مخصوصا برا بچه ها زندگی با این همه محدودیت ودرد سوزن قند کنترل نشده اخر دنیاست امیدوارم که هرچه زودتر درمان بشه همه بچه ها نجات پیدا کنن منم دخترم ۵ ساله دیابت نوع یک داره بخدا تو این پنج سال نه خودش ،نه من وپدرش وبرادرش زندگی نکردیم خدایا خودت دعاهای ما مادران گرفتار رو بشنو وهرچه زودتر بچه هامون شفا بده

    • avatar
      مطهره
      1403/دی/13 16:09:06

      عزیزم انشالله هرچه زودتر وارد بازار بشه دختره منم ۳سال و نیمه هست و ۱۰ماهه دیابت داره زندگیمون شده عذاب هیچ جوره قندش کنترل نمیشه ،تا ۶۰۰هم می‌ره تو خوردنش هم نمی‌تونیم کنترل کنیم حرف نمی‌فهمه دیگه خسته شدیم یه چشممون اشکه این یکی خون

  • avatar
    مجتبی محمدزاده
    1403/آبان/28 15:34:03
    پاسخ

    ۷ساله قرص دیابت میخورم متاسفانه دکتر هفته پیش بهم گفت اگه قندت همینجور بالا بمونه باید انسولین بزنی خیلی سخته منی که هربار مریض میشم و آمپول دارم بیشتر از دردش استرسش اذیتم میکرد خدا به همون رحم کنه.

  • avatar
    هایده
    1403/آبان/29 00:23:36
    پاسخ

    من یه مادرم، پسرم۹ سالشه الان سه سال دیابتی شده، احساس میکنم سه پیش منم مردم الهی بمیرم واسه بچه های دیابتی

  • avatar
    نادر
    1403/آذر/02 13:41:43
    پاسخ

    انشاءالله به یاری خدا خیلی زود وارد بازاربشه؛۵۰۰میلیون دیابتی سراسر جهان رادرمان اساسی کنه؛خدابه این عزیزان که به دنبال درمان هم نوع خودهستن اجر دنیوی واخروی عنایت فرماید

  • خداخودش کمک کنه به این بچه های بی گناه

  • avatar
    بهرام
    1403/آذر/09 23:41:12
    پاسخ

    خدابه همتون صبر بده مطمن باشید یکی دو سال دیگه این سختی ها تموم میشه من خودم دیابت دارم می‌دونم چقدر سخته چه برسه واسه بچه ها ...تو خارج خیلی دستاوردها زیاد شده مطمنا خیلی زود درمانش میاد

  • avatar
    ارزو
    1403/آذر/13 14:35:22
    پاسخ

    سلام ناراحت نباشید چون باز انسولین هست که ازبیرون بدن تزریق میشه پس خداروشکرکنیدکه درمانش هست وخیلیا درگیراین موضوع هستن تنها شمانیستید

  • سلام این بیماری قند دیگه چه بیماری بدیاست انشاالله خدا کمک گند

  • avatar
    سحرم
    1403/دی/05 01:27:44
    پاسخ

    خدا به همه ی کودکان دیابتی کمک کنه

  • avatar
    هوالشافی
    1403/دی/07 12:14:02
    پاسخ

    باسلام و خداقوت به محققین و پژوهشگران و به اونایی که سخت در تلاش هستند تا گامی به سوی کشف درمان بیماری ها نزدیک شوند.پسرم حدود ده ساله که مبتلا به دیابت نوع یک شده و هر روز شاهد سوراخ شدن انگشتان دستاش برای چک قند خون و فرو رفتن سوزن انسولین در بازوها و ران هاش هستم و این ها که همانند فرو رفتن خنجری در فلبم هستن و اشک هایی که در خلوت هام و شبانه دور از چشم پسرم و همسرم جاری میشه و هر روز در گوگل دنبال خبر جدیدی از درمان دیابت بودن توی این سال ها شدن همدمم.امروز وقتی این مطلب رو خوندم از خدا خواستم عمری بهم بده که بتونم پسرمو ببینم که بدون تزریق و بدون سوراخ شدن انگشتان دستاش داره آزادانه هر چیزی رو که دوست داره میخوره؛با آرزوی سلامتی برای همه بچه های دیابتی جهان.ما که تا امروز صبر کردیم این دو سه سال هم روش؛فقط خدا کنه بعداز کشف این دارو کشور ماهم بتونه اونو وارد کنه.

  • avatar
    ا
    1403/دی/10 18:23:18
    پاسخ

    خدایا همه مریضا رو شفای کامل وعاجل نصیب یفرما مخصوصا بچه های مریض ودیابتی واقعا سخته

  • avatar
    مریم
    1403/دی/11 23:52:36
    پاسخ

    دختر منم‌از ۹ سالگی دیابت داره الان ۲۴ سالش هست واقعااا سخته

  • avatar
    محمد
    1403/دی/13 23:29:40
    پاسخ

    انشالاه خدا به بچه‌ای مان کمک کند

  • avatar
    ندا
    1403/دی/15 11:53:46
    پاسخ

    سلام با پیشرفت علم چرا درمان کامل دیابت درنمیاد راحت شیم

  • avatar
    ایمان
    1403/دی/25 20:28:19
    پاسخ

    خدایا هرچه سریعتر داروی جدیدتر وبا کیفیت تر کشف شود ما همه امیدواریم که دانشمندان به داداین معصومین برسن ‌انشاالله

  • avatar
    مریم
    1403/بهمن/01 02:00:34
    پاسخ

    خداکنه هر چه زودتر درمان قطعیه دیابت بیاد پسرم پنج سالشه و دوساله که دیابت نوع ۱ گرفته هر بار که قندش و چک میکنم و براش انسولین تزریق میکنم انگار تیری تو قلبم فرو میره.واقعا بیماریه سختیه مخصوصا واسه بچه ها

  • avatar
    عرشیا
    1403/بهمن/02 01:10:46
    پاسخ

    خدایاهمیه مریضهاراشفا بده به حق امام حسینمنهم پسرم ۱۱ سالشه دیابت داره ۳ ساله دیابت گرفته بازهم خدایا شکرت که انسولین هست

ارسال نظر :